Scheisse Klaisse

Klasse Möllberg uppträde i kväll i Ugglans park här i Strängnäs. Alltså den lilla parken som ligger mitt i stan och som på dagarna huseras av gräddhyllan - alkisarna. Jag gillar alkisar. Dom ger ett så skönt finger åt vardagen och åt alla chinosklädda 50-talister. Det är så kul för att runt strandpromenaden så håller kommunen på med "här förskönar vi Strängnäs". Och alla alkisar bara: -Fan vad nice med nya parkbänkar, dom andra fick man ju förslitningsskador i. För det är ett faktum att hur mycket en kommun försöker bygga bort och dölja oönskade förfulande element (läs människor) i en stad så går det inte. Människor kommer alltid att finnas i en stad. Fina som fula. Och tydligen även Klasse Möllberg. På affichen stod det: En måndagskväll med Klasse Möllberg med speciella gäster. Dessa speciella gäster presenterades som Lasse Åberg och sedan Electric Banana Band. Wow! JÄTTEspeciellt verkligen. Klasse Möllberg uppträde förövrigt i vita chinos. Det om något är väl ett förfulande element.

6 kommentarer:

RF sa...

Strängnäs har varit en riktigt tråkig och ful stad sen jag kan minnas från 70-talet. Nu fixar i ordning den. Men på fel sätt? Eller? Hur borde de göra istället tycker du?

countrychick sa...

Jag tycker precis som du att det är bra att de förskönar staden. Mycket innan var väldigt slitet. Men problemen uppstår man börjar diskutera att bygga bort vissa "element". Sthlms politiker har i varierande grad under åren diskuterat hur man ska få bort knarkarna på Segels torg. En del förslag har just gått ut på att bygga bort dem genom att förändra arkitekturen och stadsplaneringen. Det var det som hände med Alvar Aaltohuset i Uppsala. Man byggde helt enkelt en inglasad restaurang där det tidigare brukade hänga lodisar, enbart för att få bort dem. (Aalto hade förmodligen vänt sig i sin grav om han vetat om det). Jag vet inte om jag tycker att detta i alla lägen är ett bra sätt att handskas med sociala problem. Sedan är det ju faktiskt ett demokratisk fråga. Alkisar och lodisar har ju all rätt att få sitta och dra sin Explorer där de väl behagar. Så försköning av Strängnäs är bra rent estetiskt så länge det inte innebär att få bort vissa sociala problem. Vilket kommunen tyvärr delvis menar med sin "försköning", vilket framgår i de diskussioner som varit.

RF sa...

Ok. Men du svarade ändå inte på frågan. Om man vill bättra på en stad så den inte längre är ful och tråkig, utan att störa de element som du känner är värdefulla (fyllon och knarkare och deras rätt att vistas var de nu vill).
- Hur/vad gör man då? Vad tycker du?

Henrik sa...

Jag tycker man borde acceptera att Strängnäs i princip är ordet Strangeness och sen bara bygga skitkonstiga saker överallt.

countrychick sa...

Rickard: Jag svarade på frågan. Man ska försköna städer. Men utan att i samma diskussion diskutera hur man får bort lodisarna från. Man borde inte diskutera hur man får bort lodisar från stan överhuvudtaget.

Henrik: Totally! Jag har svårt med såna dära järnstatyer föreställande en sjöfågel eller en liten barbröstad jungfru. Nyss byggde dom en helkonstig orange atomskulptur i plast på strandpromenaden. Den är fin och strange. Tycker också att det ska in lite mer goth i staden. På domkyrkans norra sida i huvudhöjd sitter en dödskalle med korslagda ben. Strange och fint!

RF sa...

Bästa "stadssloganen":
Strängnäs - en skitkonstig stad.

Skicka en kommentar